AunexumSafe

AunexumSafe is een professionele partij gespecialiseerd in opslag en transport van edelmetalen, ook wel high value services genoemd.

AunexumSafe is ontstaan nadat het bedrijf Goudstandaard haar opslagactiviteiten verzelfstandigde (spin-off). De vraag naar opslag voor edelmetalen is de afgelopen jaren sterk toegenomen en heeft moederbedrijf Aunexum doen besluiten de opslag van edelmetalen tot één van haar kernactiviteiten te maken. Zij richtte de entiteit AunexumSafe op om haar dienstverlening verder te kunnen professionaliseren. Tevens zorgt de oprichting van AunexumSafe tot een nóg betere juridische bescherming voor haar cliënten.

Bovengenoemde verzelfstandiging raakte in een stroomversnelling toen toenmalig partner Brinks Nederland werd overgenomen door SecurCash. Securcash rekent de opslag van edelmetaal niet tot haar kernactiviteiten. Goudstandaard heeft toen onder de naam AunexumSafe deze opslagactiviteiten van Brinks voortgezet en verder vorm gegeven. Met haar nieuwe partner RCCS biedt AunexumSafe een opslaglocatie met het hoogste beveiligingsniveau in Nederland, gelijk aan die van De Nederlandse Bank (DNB).

De opslag van edelmetaal in Zwitserland vindt plaats bij Loomis. Loomis is marktleider in Zwitserland (en wereldwijd) op het gebied van waarde transport en -opslag.

Website: AunexumSafe