Deelnemen

Deelnemen kan iedere eerste van de maand. Toetreden kan alleen wanneer het management haar voorraad wenst uit te breiden en is mogelijk vanaf EUR 100.000,-. Zowel voor de instap, als uitstap zal een vergoeding van 1% over de waarde berekend worden aan de in- en uitstappende deelnemers.  

Ook wanneer u nog niet deelneemt kunt u alvast via Aunexum de gewenste edelmetalen kopen en op laten slaan. Aunexum heeft zeer aantrekkelijke mogelijkheden voor de aan- en verkoop van edelmetaal daar zij samenwerkt met verschillende partners.

Het verwachte rendement bedraagt jaarlijks 3 tot 4% , na aftrek van alle kosten en performance fee (20%), en wordt per kwartaal uitgekeerd. Bovendien neemt Aunexum de kosten voor opslag en verzekering van het edelmetaal op zich. Aunexum streeft naar een optimale voorraad. Daar de tegenwaarde van een certificaat meer dan EUR 100.000,- bedraagt, valt Stichting Aunexum onder de Vrijstellingsregeling van de Wft en heeft zij geen vergunning van de AFM nodig. Derhalve valt zij ook niet onder toezicht van de AFM.