Wealth Preservation

Waarom (fysiek) goud?

In de lange geschiedenis van handel en betalen, is er maar één betalingsmiddel dat van meet af aan zijn waarde heeft bewezen: goud. Al meer dan 6.000 jaar is de mens gefascineerd door dit zeldzame edelmetaal - een symbool voor macht, zekerheid en welstand. Goud is het toevluchtsoord voor beleggers in tijden van financiële onrust en wordt ook gebruikt als bescherming tegen inflatie.

De doorslaggevende reden hiervoor is dat goud niet naar believen kan worden vermeerderd. Wanneer andere beleggingen onderworpen zijn aan macro-economische en geopolitieke gebeurtenissen, kan fysiek goud worden gebruikt als belegging om stabilisatie in uw portefeuille aan te brengen. Vermogende particulieren, maar ook bedrijven, kiezen er daarom steeds vaker voor om een deel van hun vermogen om te zetten in edelmetaal.

Verzekering tegen inflatie

Historisch gezien is het beleggen in goud een effectieve manier voor het beschermen van koopkracht. Koopkracht vertegenwoordigt de hoeveelheid diensten of goederen die u met valuta kunt kopen. Uiteraard wilt u dat het kapitaal dat u nu in valuta aanhoudt, in de toekomst nog net zoveel waard is wanneer u het wilt uitgeven. 

Wealth preservation

Al meer dan honderd papieren geldsystemen zijn letterlijk weggedrukt. Reeds in 1729 zei Voltaire: "Papiergeld valt uiteindelijk terug naar haar intrinsieke waarde - NUL"
    
In de huidige tijdgeest doen beleggers en vermogensbeheerders er verstandig aan zich te realiseren dat er niet zo veel hoeft te gebeuren om de rol van goud te veranderen van grondstof tot monetair metaal. Door de voortdurende monetaire en financiële onrust is de markt evenals de officiële sector dicht bij een herwaardering.
Na decennia kopen bankiers van centrale banken weer goud. En hoe!!

Goud is de ultieme vorm van vermogensbeheer:

U koopt bijvoorbeeld vandaag met nagenoeg evenveel goud, net zoveel ruwe olie als 50 jaar geleden. En 6.000 jaar geleden kocht men voor een ounce goud ongeveer 400 broden, zoals ook in onze tijd. Een bekend Engels gezegde luidt:
"Met een ounce goud kun je altijd een goed pak kopen."
Bovenstaande staat sterk in contrast met nationale valuta's die de afgelopen decennia sterk in waarde zijn afgenomen.